Bambam Restauratie Steenhouwers

Elke opdracht voor de restauratie van natuursteen is uniek. Ambachtelijk werken is daarom de enige optie: restaureren met respect voor het oorspronkelijke ontwerp en de daarbij gebruikte technieken en materialen.
 
De steenhouwers van Bambam werken veel op locatie, bijvoorbeeld aan de restauratie van monumenten, woonhuizen of bruggen. In de werkplaats in het centrum van Leiden bereiden we het werk voor. Ook maken we hier nieuw werk zoals gevelstenen, stoeppalen, grafmonumenten en ornamenten.

Draaiboek

Bambam werkt niet volgens een vast draaiboek, zorgvuldigheid staat voorop. Per project nemen we de schade op en onderzoeken de oorzaak van de schade. Op basis van onze bevindingen en de wensen van de opdrachtgever doen we hierna een restauratievoorstel. Deze manier van werken is altijd terug te zien in het resultaat: een duurzame restauratie die nauwelijks zichtbaar is als restauratie maar wel weer veilig en beschermd tegen alle invloeden van buitenaf.

Overdracht

Naast het dagelijks werk zetten we ons bij Bambam in voor het behoud en de overdracht van kennis over het ambacht en het daarbij behorende vakmanschap. We vinden het belangrijk dat meer mensen en jongeren ervaren hoe mooi het is om met je handen te werken. Het opleiden van jonge mensen tot (restauratie) steenhouwers is bovendien een monumentale noodzaak: hoe zullen we anders ons historisch erfgoed ook in de toekomst kunnen onderhouden?

Contact

Met al uw natuursteenvragen zien wij u graag terug bij Bambam Steenhouwers!
 
T 06 51911160

E mail@bambamsteenhouwers.nl